V preteklih letih je bila skrb organizatorja izleta v društvu predvsem katero destinacijo izbrati, kako bo potekal dan in kaj vse je potrebno rezervirati, da bo izlet z društvom čudovit in bodo vaši člani zadovoljni.

In če so bile zgoraj naštete stvari edina skrb organizatorja, je v letošnjem letu, ko smo se srečali s situacijo covid -19 vse to še najlažja izbira. Skrb je predvsem v tem, kako organizirati izlet, da bomo domov prišli varno in zdravo.

Naj bo tokratna vaša izbira izlet v Sloveniji.

Preberite 5 nasvetov,

kako organizirati izlet za zaključeno skupino.

Slovenija – zelena in varna država

Slovenija je prva država v Evropi, ki je razglasila konec epidemije nalezljive bolezni COVID -19. Uspelo nam je zaradi pravočasnih in ustreznih ukrepov pri obvladovanju širjenja bolezni. Ponudniki turističnih storitev smo pripravljeni, da vas povabimo v naročje zelene in varne dežele, predvsem tudi zato, ker upoštevamo visoke higienske standarde in skrbimo, da pridete v zdravo in varno okolje.

  1. Vzpostavljene imamo visoke higienske zahteve in priporočila za varovanje zdravja

Ukrepi in zahteve, ki jih glede na epidemiološko stanje strokovno pripravlja in usmerja Nacionalni inštitut za javno zdravje Republike Slovenije, veljajo za vso Slovenijo. V turizmu in gostinstvu skrbno izvajamo vsa priporočila za preprečevanje okužb. Tako varujemo vas, zaposlene in prebivalce v lokalni skupnosti. Svoj delček k še uspešnejšemu zagotavljanju varnega in zdravega okolja za vse pa lahko prispevate tudi vi z upoštevanjem ustreznih priporočil za preprečevanje širjenja okužb.

2. Radi živimo aktivno, zdravo in zeleno

Smo edina evropska država, ki združuje Alpe in Mediteran, Kras in Panonsko nižino. Pri nas živi več kot 22 tisoč živalskih in rastlinskih vrst! Kar okoli 60 odstotkov površine Slovenije prekrivajo gozdovi. Skoraj 40 % ozemlja Slovenije predstavljajo varovana območja narave. Iz mestnih središč je le korak do zelene narave. Ne zamudite priložnosti za dejavnosti na prostem!

3. Prisegamo na butična in edinstvena doživetja

V Sloveniji lahko vsak dan v letu na svoj izbrani način in butično doživimo, obiščemo, izkusimo ter okusimo kaj novega! Smo dežela edinstvenih doživetij, stran od množičnega turizma. Razgibana pokrajina ponuja široko paleto aktivnosti na prostem v naravi, med krožnimi potovanji po državi v vsaki regiji okusite drugačno pristno lokalno kulinariko. V deželi, ki je znana tudi po zdravih vodah in zdraviliščih, zlahka poskrbite za zelen, aktiven, zdrav in varen oddih.

4. Slovenija pridobila znak Safe Travels

Slovenija je med prvimi državami na svetu pridobila znak Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC), kar potrjuje, da so slovenski zdravstveni in higienski standardi, vključeni pod znak Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma GREEN&SAFE, v skladu s standardiziranimi globalnimi higienskimi protokoli varnih potovanj.

5. Srečno in varno pot z avtobusom ali vlakom

Razdalje med kraji ponovno lahko premagujete z avtobusi in vlaki, seveda pa morate pri tem upoštevati določena priporočila. Eno od teh je, da javni prevoz uporabljate le, če ste zdravi oz. nimate znakov okužbe dihal. Voznik, osebje na vlaku in potniki morajo nositi zaščitne obrazne maske. Ob vstopu je potrebno razkužiti roke, priporočljivo je, da to storite tudi pri izstopu. Upoštevajte ustrezno medsebojno razdaljo 1,5 metra tako pred vstopom kot pri vožnji z avtobusom ali vlakom.  Med vožnjo se čim manj dotikajte katerihkoli površin na avtobusu ali vlaku. Upoštevajte pravila gibanja potnikov – od vstopnih proti izstopnim vratom, ki so ustrezno označena. Priporočamo nakup vozovnic na postajah, preko avtomatov za nakup in preko spleta.

Zaposleni v turizmu in gostinstvu so dobro seznanjeni z aktualno situacijo in ukrepi in vam bodo s veseljem pomagali pri varnem preživljanju počitnic. Seveda pa je tudi na vas, da priporočene higienske ukrepe upoštevate tudi sami in prispevate svoj delček k zdravemu in varnemu oddihu v Sloveniji.