Med Mežaklo in Karavankami leži naše mesto, ki ga športni navdušenci povezujejo predvsem s hokejem in večnimi derbiji, zgodovinarji s fužinami in Staro Savo, ljubitelji narave pa z narcisami in slavno Golico.

Popotnik, ki se ustavi tu, je presenečen. Najprej nad čudovitim ambientom Stare Save. Mimogrede, TUKAJ se lahko virtualno sprehodite in prepričate o čem pišemo. V tem okolju so na relativno majhni površini ohranjeni bistveni elementi fužinarskega naselja: graščina, cerkev, delavska stanovanjska hiša, plavž s pomožnimi obrati, rake in mlin. Le nekaj korakov stran je hala nekdanje železarne preurejena v odličen prireditveni prostor na prostem. Prav na vsakem koraku sta prepleteni sedanjost in preteklost.

Ko se obiskovalec naužije lepot starega jedra, mu pogled odnese proti Karavankam. Na to stran so položne in sončne, prepletene s številnimi potmi, ki nudijo čudovit razgled na Gorenjsko, na Julijske Alpe ali na sosednjo Avstrijo. In prav sredi vseh vrhov ponosno kraljuje Avsenikova Golica. Ime, ki je poneslo to stvaritev daleč v svet. Kot da lepot ne bi bilo dovolj, se pokrajina konec aprila in v mesecu maju odene v čudovito belo barvo. Kamor seže pogled, mati narava naniza polja dišečih narcis. Tu, v našem kraju, se čas resnično kdaj pa kdaj ustavi…