Izleti po deželi Martina Krpana so primerni tako za šolarje, dijake, učitelje, društva, posameznike ter skupine, sindikalni izlet ali družine… skratka, za vse, ki bi radi spoznali lepote Bloške planote. Bloško jezero pa jetudi ena izmed najbolj priljubljenih izletniških točk za motoriste, kolesarje, sprehajalce in pohodnike.

Vaša odlična izbira bo definitivno PIKNIK OB BLOŠKEM JEZERU!
Pozimi privablja navdušene drsalce. V poletnih dneh, ko se voda primerno ogreje, privabi v svoj objem kopalce, razposajeni otroci pa ob njem radi preživijo poletne počitnice ob raznih aktivnostih, ki jih organizirajo ob jezeru. Ob obali je urejeno otroško igrišče in tudi ribiči tu najdejo svoj košček raja.

Velika turistična atrakcija pa je zagotovo pravljičen Park Idila z neverjetnimi lesenimi skulpturami, ki prihajajo izpod rok domačina in lastnika parka ter Brunarice ob jezeru. Vsi objekti v parku so zgrajeni samo
iz lesa, dva gozdna moža pred vhodom pa vam iz srca izrekata dobrodošlico.

Vodenje že od 5€ na osebo.
Cena zajema vodenje po parku Bloška Idila, prikaz izdelave lesene žlice in degustacijo ter spominsko darilo.
Ogled traja 2 uri, ponudba velja za skupino nad 20 oseb.

Izbirate lahko med osnovno predstavitvijo Blok, ki vas bodo več kot navdušile, lahko se podate po Krpanovi poti, si ogledate muzej Bloškega smučarja ali Križno jamo.

Ogled Križne jame v neposredni bližini

Križna jama je svetovno znana kraška vodna jama, katere posebnost so številna podzemna jezera, izjemno najdišče
kosti jamskih medvedov in pristna, naravna ohranjenost živali. Temperatura zraka v notranjosti je celo leto +8°C. Jama odvaja vodo iz južnega roba Bloške planote proti vzhodnemu obrobju Cerkniškega polja in je četrta na svetu
po številu vrst pravih jamskih živali. Trajanje krajšega ogleda z vožnjo po I. jezeru traja 1-1,15 ure.

Cena za skupine znaša 8,00€ na osebo.

Ogled muzeja Bloški smučar
Vsak obiskovalec ima možnost, da se vrne v preteklost in vidi živo sliko življenja na Blokah, izve, kakšne so geografske in meteorološke značilnosti, kako je že Valvasor opisoval to čudno “reč” in še mnogo več. Razstava omogoča celovit vpogled v bloško kulturno dediščino vse do današnjega časa. Trajanje ogleda približno 1 uro.
Cena 5€ na osebo, skupina nad 20 oseb cena 3€ na osebo.